Bart Vaessen

Referentieprojecten

Theater De Flint, Amersfoort
Cultuurcluster aan de Lage Zijde, Alphen aan den Rijn
vanBeresteyn, Veendam
Stadsschouwburg en Concertgebouw (interim), Nijmegen
Theater Amsterdam Noord, Amsterdam-Noord
Theater ’t Patronaat (interim), Heerlen
Cultuur.Uit, Harderwijk
Cultuurketen, Drachten
Huis voor de Kunsten, Hilversum
Sociaal Cultureel Educatief Knooppunt, Etten-Leur
meer >>

Bart Vaessen, Ridder orde van O.N., is sinds 2006 adviseur bij 4advies. Tot 2014 combineerde hij zijn advieswerk met zijn functie als  directeur/bestuurder van De Lindenberg te  Nijmegen. Nu werkt hij volledig als consultant, kwartiermaker en interimmanager.

Als consultant adviseert Bart instellingen en overheden op het snijvlak van positionering, organisatieontwikkeling, huisvesting en businessplanning. Door zijn ruime en brede ervaring is hij  thuis in diverse beleidsterreinen (o.a. cultuur en multifunctionele organisaties). Bart is initiator voor nieuwe ideeën, legt kruisverbanden tussen verschillende disciplines en vertaalt deze naar consequenties voor organisatie, exploitatie en gebouw. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden en bestendigen van synergie processen tussen verschillende instellingen. Vanuit zijn brede praktijkervaring kent hij de weerbarstigheid van de dagelijkse praktijk. Hij zoekt daarom met de opdrachtgever(s) naar mogelijkheden en oplossingen op maat.

Bart studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht en werkte als theatermaker en producent bij diverse gezelschappen. Vanaf 1993 heeft hij als directeur/bestuurder leiding gegeven aan de  ontwikkeling en verzelfstandiging van De Lindenberg, huis voor de kunsten. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van het Cultuur Netwerk Nijmegen en hij was en is lid van diverse adviescommissies, waaronder de Commissie Jeugd Podiumkunsten van de Raad voor Cultuur en de Adviescommissie Theater van het landelijke Prins Bernhard Fonds.

 

Zijn specialisaties zijn:

  • interactieve visie- en beleidsprojecten bij gemeenten en instellingen
  • samenwerkings- en synergieprojecten verschillende instellingen
  • positionering, organisatieontwikkeling en businessplanning voor instellingen
  • budgetsubsidie-trajecten tussen overheid en instellingen.

 

Comments are closed.